Ani-WELL tarina

Rakkaudesta lajiin...

Eläimet on elämäntapa

Rommin kanssa Kolilla
Rommin kanssa Kolilla

Jo pienestä asti meillä on ollut eläimiä kotona, useita! Koira ja nyt vähintään joku häkkieläin, gerbiilejä, kaneja, rottia ja jokunen lintukin. Niitä sitten ollut pitkälle aikuisuuteen saakka enemmän ja vähemmän, Ala-ja yläkouluaikaan tuli juostua vielä heppatalleillakin. Kaikenlaiset eläimet on tulleet tutuiksi ja rakkaiksi, mutta ehdottomasti eniten voisin sanoa olevani koiraihminen. Pienenä jo tiesin, että minulla tulee AINA olemaan jokin nelijalkainen perheenjäsen, mielellään useampi, ja onhan näitä ollut. 

Tällä hetkellä itseasiassa vähemmän kuin koskaan, ja tästä voi "syyttää" aviomiestä, jonka eläinrakkaus ei ihan kulje samaa kaavaa minun kanssa. Dämn!

Koiria on ollut aina. ja tulee olemaankin. Ensimmäisen ihan ihka oman koiran sain 8- vuotiaana, perhoskoira Jamin, jääden toki vanhemmille seniori ikäisenä puolisokeana pappakoirana, kun muutin pois kotoa. Hankin silloin itse saksanpaimenkoiran, Nitan. melko perään Rottweilerin, Röllin, sen jälkeen meillä on ollut aina vähintään kahden koiran lauma. Muuttaessamme maalle, kuvioon tuli myös kissat, joita on ollut sellainen kymmenkunta, nyt meillä on vielä kaksi,  16-vuotias maatiaiskissa Jade ja tyttären Kurilian Bobtail-rotuinen kissa, Jedi. 

Koiralauma kasvoi jossain vaiheessa kolmipäiseksi, kun kuvioihin tuli toinen rottweiler, Nola. Nitan poistuttua koirien taivaaseen, ei mennyt kauaa, kuin bullmastiffi Remu liittyi laumaan. Näiden kolmen viimeisen siirryttyä yllättäen ajasta ikuisuuteen  v. 2020 (*itun syöpä), kaikki 8 kk sisällä, jäin hetkeksi ilman koiraa, Nämä 2 kk olivat elämäni kauheinta aikaa...Onneksi tämän ajan sain odottaa tämän hetkisen ainokaiseni, bullmastiffi Rommin kasvua ja kehitystä luovutusikäiseksi. Tämä koira on pala taivasta ja täytti hetkessä kolmen koiran paikan. Rommi oli lähes 2 vuotta ainoa koira talossa, mikä on olut harvinaista meillä.  Tämä on ollut kyllä hyväkin, on tullut tehtyä tämän koiran kanssa paljon enemmän kaksistaan, kuin isomman lauman kanssa. Meillä on hyvin erityinen suhde, Rommi on kyllä täyden kympin koira, ja jopa MINÄ mietin, voinko ottaa hänen rinnalleen toista. Tässä on kyllä miehelläkin ollut osuutta, kun toivoi, että jäisi nyt yhteen, mutta...kuinkas kävikään, kun ranskanbulldoggi Hevi liittyi laumaan syyskuussa (2022)  Nämä kaksi on kyllä kuin luodut toisilleen, mitä parhaimmat kaverit alusta saakka. Rommilta osasinkin odottaa että ottaa pennun hyvin vastaan, mutta että näin hyvin... Ihana seurata näiden suhteen kehitystä jatkossakin. (pojilla onkin oma IG-tili, liity seuraamaan: TÄSTÄ

 Ja hei! Yhtä nelijalkaista unohtamatta, meillähän on nyt myös hevonen, kuinkas muutenkaan. Toisen tyttären hellässä hoimassa, ja itse lähinnä "heppaäidin roolissa" katsomassa perään. Toki hevosetkin on lähellä sydäntä ja meidän Omppu onkin varsin ihana!

Yrittänyttä ei laiteta

Vai miten se nyt meni...tässä sitä taas ollaan!  Kaikenlaista sitä on tullut tehtyä, yrittäjyyttäkin. 
Vuonna 2009, ei ollut montaa lemmikkitarvikeverkkokauppaa. No, sellainen sitten pystyyn, ihan tuosta vain, kun sellainen idea pärähti vaan yksi päivä mieleen. Meitä oli silloin ehkä 5-8 kauppaa...josta kaikki tiesivät toisensa, Herran jestas, mikä määrä on nyt.

Aikansa kutakin, muutaman välilevyn pullistuman jälkeen, johtuen jatkuvasta koneella istumisesta, ja muutenkin tuli eteen tilanne pattitilanne. Markkinatilanne oli muuttunut vuosien saatossa., edessä "laajenna tai lopeta"...mie lopetin. Yrittäjyys on oma lajinsa ja nämä vuodet opettivat ja kasvattivat paljon. Uskon, että ei jää ainoaksi...Tämä maailma ei nyt mihinkään kadonnut, kun puoliso toiminut yrittäjänä reilut 18 v, siinähän elää väkisinkin itsekin mukana, halusi tai ei.

Näiltä ajoilta jäi VIPstoren jälleenmyynti, mitä teen siis vielä tänäkin päivänä. Asiakkaita jäi yrittäjyysvuosilta ja uusiakin on tullut.
Marstallin hevosrehujen jälleenmyyjäksi päädyin vasta hiljattain, alkuvuodesta -22.  Etsimme ja kokeilimme Ompulle sopivaa rehua, joka sisältäisi vain vähän sokeria ja tärkkelystä ja olisi vatsaystävällinen, sekä mielellään viljaton...niin avot! Marstallilta löytyi useampikin vaihtoehto. Ollaan oltu niin tyytyväisiä, että aloitin myös Marstallin edustajana. 

Käyn päivätöissä muualla, joten teen tätä työni ohella puolison yrityksen aputoiminimellä. Ani-WELL (=animal wellcare ) , joka perustettiin näitä minun juttuna varten. Olen siis oikeastaan vain työntekijä hänellä, enkä yrittäjä, mutta katsotaan jossain vaiheessa mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Haaveita on ja katsotaan tuleeko niistä jokin päivä totta ;)  

-Ninni